Joris' Kerstboom

Joris Linssen zoekt bijzondere verhalen! 
Een grote kerstboom  in ‘s-Hertogenbosch is al voor het vijfde jaar tijdens Het Bosch Winterparadijs de ontmoetingsplaats waar mensen antwoord geven op de vraag “Wie zet jij in het licht?”. Zij hangen een foto van die persoon in Joris’ Kerstboom, waardoor deze uitgroeit tot een monument voor betekenisvolle mensen. Vanaf 15 december december staat Joris Linssen op de Parade, het plein voor de St. Jan tijdens Bosch Winterparadijs. Jong en oud wordt uitgenodigd om daar een foto van een dierbare in een grote kerstboom te komen hangen*.

Ben erbij als Joris' Kerstboom in het licht wordt gezet op 21 december.
Op zondag 21 december is iedereen van harte welkom voor het ontsteken van de kerstboom samen met Joris Linssen. De artiest die dit jaar op televisie Joris Linssen muzikaal zal ondersteunen om de grote kerstboom in het licht te zetten is niemand minder dan Stef Bos!

Op donderdagavond 25 december, Eerste Kerstdag, zendt de NCRV het programma Joris’ Kerstboom uit. De dagen na Kerst is het tot en met 30 december ook nog mogelijk om foto’s in de boom te hangen. Op 31 december wordt de boom leeggehaald. In het Winterpaviljoen is een speciale NCRV hoek waar mensen met elkaar kunnen praten over hun verhalen in Joris’ Kerstboom.

Jouw verhaal delen?
Je kunt je verhaal nu al delen via joriskerstboom.ncrv.nl.
Bekijk hier een impressie van Joris' Kerstboom: https://www.youtube.com/watch?v=0cCnHQNQa2c

Praktische vragen:

 • Hoe kan ik iets in Joris' Kerstboom hangen?
  Er zijn gratis plastic flessen verkrijgbaar die je bijdrage beschermen tegen weersinvloeden
 • Waar kan ik een plastic fles afhalen?
  De flessen zijn verkrijgbaar bij de NCRV stand in het Winterpaviljoen gedurende de openingstijden van het Winterparadijs 
 • Mag je ook zelf spulletjes meenemen en in Joris' Kerstboom hangen?
  Ja dit mag, maar met het vriendelijke verzoek dit te doen in de vorm van een brief of kaart zodat de boom niet te zwaar wordt
 • Vanaf welke dag kunnen de foto’s in de boom worden gehangen?
  Vanaf de start van het Bosch Winterparadijs, 13 december, kun je foto's in de boom hangen
 • Hoe laat wordt op zondag 21 december - samen met Joris - de Kerstboom ontstoken?
  De boom zal omstreeks 16.30 uur door Joris worden ontstoken.

*Omdat het aanbod van flessen in de boom zo groot was, zagen we de takken van de boom vorig jaar bijna bezwijken onder het gewicht van alle bijdragen. Om dit te voorkomen zullen wij de flessen in de boom zonodig verhangen om zo een betere verspreiding over de boom te krijgen.

 

 

Programma

 • Zondag 21 december - 16.30