Joris' Kerstboom

Joris Linssen zoekt bijzondere verhalen!  

Een grote kerstboom  in ‘s-Hertogenbosch is al voor het vierde jaar tijdens Het Bosch Winterparadijs de ontmoetingsplaats waar mensen antwoord geven op de vraag “Wie zet jij in het licht?”. Zij hangen een foto van die persoon in Joris’ Kerstboom, waardoor deze uitgroeit tot een monument voor betekenisvolle mensen. Vanaf woensdag 18 december staat Joris Linssen op de Parade, het plein voor de St. Jan tijdens Bosch Winterparadijs. Jong en oud wordt uitgenodigd om daar een foto van een dierbare in een grote kerstboom te komen hangen.

Omdat het aanbod van flessen in de boom zo groot was, zagen we de takken van de boom vorig jaar bijna bezwijken onder het gewicht van alle bijdragen. Om dit te voorkomen zullen wij de flessen in de boom zonodig verhangen om zo een betere verspreiding over de boom te krijgen.

 Ben erbij als Joris' Kerstboom in het licht wordt gezet op zondag 22 december.

Op zondag 22 december is iedereen vanaf 16.30 uur van harte welkom voor het ontsteken van de kerstboom samen met Joris Linssen en Karin Bloemen.

Joris Linssen: "Dit is het vierde jaar dat mijn kerstboom in 's-Hertogenbosch staat. Het begint echt een traditie te worden. Ik vind het een prachtige afsluiting van het jaar. De intieme gesprekken rond de boom, de hartverwarmende verhalen: Het ware kerstgevoel."  Mensen  kunnen hun verhaal nu al delen via joriskerstboom.ncrv.nl.

 

Op woensdagavond 25 december, Eerste Kerstdag, zendt de NCRV op Nederland 2 om 21.10 uur het programma Joris’ Kerstboom uit. De dagen na Kerst is het tot en met 30 december ook nog mogelijk om foto’s in de boom te hangen. Op 31 december wordt de boom leeggehaald. In het Winterpaviljoen is een speciale NCRV hoek waar mensen met elkaar kunnen praten over hun verhalen in Joris’ Kerstboom.

https://www.youtube.com/watch?v=0cCnHQNQa2c

 

 

 

Programma

  • Zondag 22 december - 17.00